EtusivuYhteystiedot › Ympäristö

Ympäristö


Päästötön autoilu on tavoiteltavissa oleva visiomme huomisen kestävästä liikkumisesta - autoilusta, joka minimoi aiheuttamansa haitat, mutta maksimoi yhteiskunnalle antamansa hyödyt. Tämän tavoitteen eteen olemme investoineet vuosittain yli viisi miljardia euroa.

Tavoitteemme sisältää auton koko elinkaaren, kuten materiaalien hankinnan, valmistuksen ja kuljetuksien aiheuttamien päästöjen eliminoimisen. Se sisältää täysin uudenlaisten moottoriteknologioiden kehittämisen käytönaikaisten päästöjen eliminoimiseksi, ja se sisältää käytöstä poistettujen autojen tarkan kierrätyksen.

Olemme jo saavuttaneet merkittäviä välitavoitteita. Yli kymmenen vuotta sitten toimme markkinoille ensimmäiset hybridiautot. Vuosi sitten saavutimme kaatopaikkajätteen nollatason kaikilla Euroopan tehtaillamme. Yksi lähivuosien tavoitteistamme on 95% kierrätysasteen saavuttaminen kaikkien automalliemme osalta. Perimmäisenä päämäärämme on täysin päästötön autoilu.

Lue alla olevista linkeistä lisää kehityssuunnistamme moottoriteknologioiden, tuotantomenetelmien ja kierrätyksen osalta.


AUTO AHO OY:n Ympäristöpolitiikka

ISO 14001 ympäristöjärjestelmä on käytössä Auto Ahon Rovaniemen ja Keminmaan liikkeissä, missä se kattaa liikkeiden koko toiminnan.

Ympäristöjärjestelmän periaatteiden mukaisesti sitoudumme koko henkilöstön voimin jatkuvaan parantamiseen toimintamme haitallisten ympäristövaikutusten vähentämiseksi.

Sitoudumme noudattamaan ympäristölainsäädäntöä, mahdollisia kunnallisia erillismääräyksiä ja mahdollisia maahantuojan asettamia ympäristövaatimuksia.

Ympäristötavoitteemme liittyvät merkittäviin ympäristövaikutuksiin. Sähkön- ja lämmön kulutusta seurataan, vuotuisille kulutuslukemille on tavoitteet. Kulutusta optimoidaan mm. nykyaikaisen kiinteistötekniikan keinoin ja huolehtimalla laitteistojen kunnosta. Toiminnasta syntyvien jätteiden lajittelussa pyrimme mahdollisimman suureen tarkkuuteen. Lajittelun oikeellisuutta tarkkaillaan säännöllisesti.

ISO 14001 järjestelmään liittyvä dokumentaatio on informoitu koko henkilöstölle.


AUTO AHO OY:n Yhteiskuntavastuu

Auto Aho Oy:n yhteiskuntavastuu on uloitettu koskemaan yrityksen taloudellista, ekologista ja sosiaalista vastuuta.

Taloudellinen vastuu: Liiketoimintamme on pitkäjänteistä ja sitä kehitetään tällä ajatuksella. Yritys toimii ja maksaa veronsa paikallisesti ja Suomen lakien mukaan. Tilintarkastuksessa varmistetaan liiketoiminnan ja kirjaamisten oikeellisuus. 

Ekologinen vastuu: Liiketoimintaa tukee Auto Aho Oy:n ympäristöpolitiikka missä sitoudumme koko henkilöstön voimin jatkuvaan parantamiseen toimintamme haitallisten ympäristövaikutusten ja päästöjen vähentämiseksi. Toiminnastamme aiheutuvia kulutuksia ja päästöjä mitataan sekä seurataan systemaattisesti ja näiden vähentämiseksi tehdään toimenpiteitä.

Sosiaalinen vastuu: Liiketomintamme kantaa sosiaalisen vastuun työntekijöiden tasapuolisen ja oikeudenmukaisen kohtelun kautta sekä tarjoamalla ihmisoikeuksia kunnioittavat toimintatavat, työelämän käytännöt sekä työolosuhteet. Lisäksi sosiaalinen vastuu koskee kuluttaja-asioita kuten tuoteturvallisuutta ja markkinointia.Vihreät teknologiat täältä


Toyotan tuotantojärjestelmä (TPS)


Kierrätysprosessi

Ota yhteyttä

Kiitos!

Yhteystietosi

Toivottu yhteydenottotapa

Viestin otsikko

Viesti

* Pakolliset tiedot

Sulje
Ylös

Tilaa uutiskirje

Sulje
Sulje

Tilaa uutiskirje

Sulje

Ota yhteyttä

Kiitos!
Tällä lomakkeella voit lähettää yhteydenottopyyntöjä, antaa palautetta ja pyytää tarjouksia.

Vastaanottaja

Asiani koskee

Yhteystietosi

Toivottu yhteydenottotapa

Viestin otsikko

Viesti

* Pakolliset tiedot

Sulje

Tilaa uutiskirje

Sulje